Dags att hejda – att fler företag blir tysta organisationer

Till hösten kommer jag tillsammans med Marie Telenius att erbjuda föreläsningar, workshops och analyser åt företag – som riskerar att bli tysta organisationer.

Det finns för många tysta organisationer som bidrar till ohälsan i vårt arbetsliv. Men genom att våga inse att företaget inte mår bra och att ledarskapet inte får det utrymme som krävs för att skapa ett välmående företag, ökar chanserna till att få allt på rätt köl igen.

Men vilka företag ligger då i riskzonen till att bli en tyst organisation? Jo, till exempel företag som expanderat i snabb takt eller där många omorganisationer genomförts och där det finns en risk att kärnan i företaget har suddats ut eller blivit otydlig.

Lyssna gärna till vår spaning här!

Vi spanar nu efter beslutsfattare som vill ha stöd i att få verksamheten på rätt köl igen med hjälp av inspiration eller regelrätta åtgärder. Är du en av dessa beslutsfattare som vill ha hjälp, tveka inte att höra av dig så berättar vi gärna mer. Vi har kompetensen, verktygen och ställer tuffa men nödvändiga frågor. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar till att företaget når en verklig och långsiktig lönsamhet som gagnar alla.

I sociala medier kan ni följa vårt arbete via #hejdatystorg , vår hemsida och via Marie Telenius blogg. Varför inte börja med att läsa boken Tysta organisationer under sommaren och ge utrymme till reflektion över vad som behöver förändras – i ditt privatliv men även arbetsliv.

I mitten på augusti kommer nästa blogginlägg och mer om vårt arbete om hur vi vill – hejda att fler företag blir tysta organisationer.

Till slut vill jag och Marie önska dig en skön och avkopplande sommar!

#hejdatystorg #tystaorganisationer #ledarskap #företagande #tystaorg #arbetsmiljö #lönsamhet #självstyre #organisation

Leave a Comment

Share This