fbpx

Att dyka ner i en organisations kultur kan kännas som att utforska en isbergstopp, där det mesta ligger dolt under ytan. Men här är grejen: kulturen handlar inte så mycket om vad vi gör på jobbet, utan snarare om hur vi gör det.

Tänk dig att det inte bara är att kryssa av uppgifter på din to-do-lista; det är det lilla extra – ett leende, en hjälpande hand, den där extra tanken på detaljerna – som verkligen räknas.

Denna "hur"-faktor är som en osynlig tråd som binder samman allas beteenden, skapar normer och förväntningar, och gör det lite klurigt för en enskild person att vända skutan helt på egen hand. Det är som att försöka dansa tango solo – inte helt omöjligt, men definitivt utmanande!

Kulturens kärna ligger i våra värderingar. Och här blir det intressant: folk är oftast inte så peppade på att ändra sitt sätt att göra saker på, såvida de inte förstår varför det nya sättet är bättre och hur det kopplar an till det de redan värderar högt. Det är lite som att försöka övertyga någon om att byta från kaffe till te utan att förklara varför det är ett smart drag.

När det gäller stora förändringar, som en sammanslagning eller ett förvärv, kan det vara guld värt att göra lite detektivarbete först. Genom att göra en så kallad kulturell due diligence – ett fint sätt att säga "lära känna kulturen på djupet" – kan vi få en bättre förståelse för hur kulturen påverkar allt och alla.

Det är lite som att ha en karta när man ger sig ut på en skattjakt, där skatten är framgång och välmående i organisationen. Och vem älskar inte en bra skattjakt?

About the Author

Follow me

Heléne Ählberg har mångårig erfarenhet av att stödja företag och organisationer i utveckling av organisation, strategi, verksamhet, ledningsgrupper, ledarskap och medarbetarskap. Erfaren förändringsledare samt coach och rådgivare för enskilda individer och företagare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}