fbpx

Så här får du saker och ting att hända. Del 2.

Rubriken är egentligen hela min poäng. Men det finns flera anledningar till att jag börjar i poängen istället för att avsluta med den.

Nummer 1. Citatet kommer från ett oväntat håll. Den kommer inte från någon hipster-entreprenör i Stockholm eller Silicon Valley. Inte från någon gråmelerad företagsledare med det mesta av karriären (i en helt annan värld) bakom sig. Nej. Citatet kommer från regeringen i Australien när den lanserar sin satsning på innovation. På regeringens officiella innovationssida finns en tydlig flik som heter: "Leading by example. Government as an exemple" Uppfordrande. Uppfriskande.

http://www.innovation.gov.au/theme/leading-example

Nummer 2. En organisation blir inte bättre än sitt ledarskap. En organisation kan inte växa bortom sitt ledarskap. Se rubriken.

Nummer 3. Mitt förra inlägg om att få saker och ting att hända inspirerades av Bossidy och Charans bok, Execution. The Discipline of Getting Things Done. Definitivt två gråmelerade, erfarna företagsledare (sic.). Deras första byggsten är det egna ledarbeteendet. Och de har ett imponerande track record. Se rubriken.

Nummer 4. Peter Händel vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Jens Ohlson vid Stockholms universitet har utvecklat en genial innovationsmodell (DPM, Digital Paths Method) med utgångspunkt i disruptiv teknologi. Fungerar modellen? Absolut, om den är förankrad i högsta ledningen. Helst ända upp på styrelsenivå.

Nummer 5. Ledarskapet i en organisation representerar de värderingar som finns i en organisation. Värderingarna styr våra beteenden och handlingar. Jim Collins skrev för några år sedan om hur även stor framgång kan falla (och återuppstå). Collins parafraserar Churchill. Jag nöjer mig med att understryka Collins grundläggande poäng, nämligen att aldrig, aldrig någonsin överge sina värderingar.

http://www.jimcollins.com/books/how-the-mighty-fall.html

Inlägget skrivet av Christina Hoffmann, tidigare partner i Leading Business AB.

About the Author

Follow me

Heléne Ählberg har mångårig erfarenhet av att stödja företag och organisationer i utveckling av organisation, strategi, verksamhet, ledningsgrupper, ledarskap och medarbetarskap. Erfaren förändringsledare samt coach och rådgivare för enskilda individer och företagare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}