fbpx

Vilken härlig julklapp!

Sitter och läser Sodexos rapport "Det flexibla och individualiserade arbetslivet 2030 utopi eller dystopi".

Då ser jag att en av de 5 trender som Sodexo ser kommer att påverka framtidens arbetsliv handlar om syftes- och värderingsdrivna företag!

"För att medarbetarna ska känna att arbetet är meningsfullt är det också centralt att företaget har ett högre syfte än att dra in pengar till verksamheten. Samma undersökning visar att var femte svensk anser att ett tydligt syfte är det som lockar mest med ett jobberbjudande"

Jag blir så glad över att denna trend även har kommit hit till Sverige nu!

Några som driver denna trend är den yngre generationen som kommer in i arbetslivet.
"Att arbetslivet blir mer syftes- och värderingsdrivet blir extra tydligt om vi tittar på vad generation Z, människor födda från mitten på 1990-talet och framåt, värderar hos en arbetsgivare. Dagens unga är den mest samhällsengagerade generationen sedan sent 1960-tal, och anser att en av de viktigaste faktorerna för val av arbetsgivare är att de bidrar till samhällsnyttan. "

#purpose #purposedriven #organisation #ledarskap #syfte #värderingar

About the Author

Follow me

Heléne Ählberg har mångårig erfarenhet av att stödja företag och organisationer i utveckling av organisation, strategi, verksamhet, ledningsgrupper, ledarskap och medarbetarskap. Erfaren förändringsledare samt coach och rådgivare för enskilda individer och företagare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}